Close

 
Zeiljacht huren in Griekenland

Zeilen in de Saronische en Argolische golf

Zeilen in de Saronische en Argolische golf is ten westen van de Cycladen en ten oosten van Peloponnissos.

Negen grotere eilanden liggen verspreid in deze golf. De eilanden zijn deels groen en bosrijk en kennen vele baaien en pittoreske dorpjes.

De belangrijkste eilanden in deze regio zijn Aegina, Poros, Hydra en Spetses. Het groene Spetses is het meest zuidelijk gelegen eiland van het Saronische Archipel. Het uitgestrekte hoofdstadje Spetses ligt rond een beschutte haven. De fraai versierde huizen en de met kiezelstenen gedecoreerde straatjes herinneren aan de glorie van weleer.

Het kleine, rustige eiland Poros ligt dicht tegen de Peloponessos aan. De witgekalkte huizen van de hoofdstad Poros liggen tegen een kegelvormige helling. Er is een levendige haven, en er zijn veel restaurantjes en terrassen te vinden.

Zeilen in de Saronische en Argolische golf kan vanaf April t/m eind Oktober. Zeilen in de Saronische en Argolische golf is toegankelijk voor iedere zeiler en de temperatuur is aangenaam. De wind is over het algemeen tussen 2-5 Bft. Voor een geslaagde zeilvakantie in de Saronische en Argolische golf vertrek je met Sail-Events.nl vanuit Athene.

Zeilen in de Cycladen

stoeltjes Griekenland

De Cycladen liggen ten zuidoosten van Athene en bestaan uit 34 eilanden. Karakteristiek voor de Cycladeneilanden zijn de witte kubusvormige huisjes, de talrijke windmolentjes, duiventillen en pittoreske kerkjes. De eilanden zijn rotsachtig, maar het vruchtbare Naxos en het noordelijk gelegen Andros hebben veel natuurschoon. Santorini is een heel romantisch eiland met een bijzondere vorm. Het bedevaartseiland Tinos wordt jaarlijks bezocht door vele gelovigen. Mykonos is een absolute uitgaanstopper, terwijl je pure rust kunt vinden op de kleinere eilanden, zoals Sifnos of Antiparos.

Zeilen in de Cycladen kan het best vanaf Mei t/m November. In de Cycladen staat gemiddeld de meeste wind. In de maanden Juli en Augustus kan het hard waaien. De gemiddelde wind ligt in deze periode tussen de 3-8 beaufort. Voor het zeilen in de Cycladen dien je te beschikken over een gemiddelde zeilervaring. De afstanden tussen de verschillende eilanden en havens zijn groter dan onze andere bestemmingen in Griekenland. Om te zeilen in de Cycladen vertrek je vanuit Athene of Paros.

Zeilen in de Ionische eilandengroep

Zeilen in de Ionische eilandengroep omvat de eilanden Corfu, Paxi, Lefkas, Ithaki, Kefalonia, Zakinthos en Kithira. Deze eilandenreeks ligt tussen Griekenland en Italie. Van de zeven eilanden bieden Corfu en Lefkas de meeste mogelijkheden. De eilanden hebben een prachtige natuur, goede zeilomstandigheden en oude steden. De gevarieerde landschappen en de overdadige groene en weelderige natuur maken de eilanden geliefd bij menig natuurliefhebber. Alleen Kithira is een rotsachtig en vrij kaal eiland.  

Zeilen in de Ionische eilandengroep is zomers, ontspannen en aangenaam vanaf Juni t/m eind September. Veel mooie baaien waar je kan overnachten en pittoreske dorpjes. De gemiddelde wind is over het algemeen 2-5 beaufort. Om te zeilen tussen de Ionische eilanden vertrek je vanuit Corfu en Lefkas. Ook voor onze flottieljes in Griekenland vertrek je vanuit Corfu of Lefkas!

bootje-helblauw-zee

Zeilen in de Dodecanesos

De eilanden van de Dodecanesos (letterlijk ‘twaalf eilanden’) liggen ten zuiden van de Noord Egeïsche eilanden en ten oosten van de Cycladen. In werkelijkheid zijn het er veel meer!

De groep telt vier grotere eilanden (Rhodos, Karpathos, Kos en Kalymnos) en veertien kleinere eilanden o.a. Astypalaia, , Karpathos, Kastelorizo, Lipsi, Leros, Nisyros, Patmos, Symi, Tilos, Halki.

Verder vallen een aantal onbewoonde rotsformaties ook onder deze groep. Toeristisch gezien zijn Rhodos, Kos, Patmos, Leros en Kalimnos de belangrijkste eilanden.

Rhodos en Kos bieden een grote variëteit aan culturele bezienswaardigheden, excursies, uitgaans- en sportmogelijkheden. Patmos, Kalimnos en Leros volgen als goede tweede. Het meest groene eiland is Rhodos. De overige eilanden bieden voornamelijk rust en een oorspronkelijk sfeertje.

Zeilen in de Dodecanesos doe je ontspannen, zomers en aangenaam vanaf April t/m eind Oktober. De wind is over het algemeen tussen de 3-6 beaufort. Veel cultuur en nachtleven op de eilanden. Voor het zeilen in de Dodecanesos vertrek je vanuit Rhodos, Kos of Samos.

Zeilen in de Sporaden

Tegenover Pilion bevinden zich de Sporaden; groene eilanden met gouden stranden. Schilderachtige dorpjes, kastelen, kerken en kloosters zijn elementen die unieke beelden op deze eilandengroep vormen.

Het woord ‘Sporaden’ betekent bezaaid. De eilandengroep is bewoond vanaf de 10e eeuw voor Christus en kende grote welvaart tussen 3e en de 2e eeuw.

De vier bewoonde eilanden van de Sporaden zijn Skiathos, Skopelos, Alonissos en Skiros. De eerste drie eilanden liggen naast elkaar, niet zo ver van de kust van Thessalië. Skiros ligt oostelijker ter hoogte van Kimi (Evia) en hoort officieel bij de provincie van Evia. Alle vier de eilanden hebben een heuvelachtig karakter; Skiathos en Skopelos zijn echter meer bebost. Rustzoekers kunnen op alle vier de eilanden terecht. Alonissos is het minst bezochte eiland van de vier.

Wanneer je gaat zeilen in de Sporaden vertrek je vanuit Skiathos. De wind die je kan verwachten is tussen de 2-5 Beaufort. Kleurrijke dorpjes en idyllische eilanden. Zeilen kan je vanaf Juni t/m eind September.

Meer weten over zeilen in Griekenland? Stuur een bericht!

Privacy Voorkeuren

Tracking

Deze cookies worden gebruikt om het surfgedrag en de bezoekersaantallen te meten van onze website

_ga,_gat, _gat_gtag_UA_29467147_1,_gid
_ga, _gat_gtag,_jsuid,_gid
_ga, _gat_gtag,_jsuid,_gid