Close

 
Tips en Vragen

Handige Tips  en  Interessante Vragen zijn welkom.
Deze Tips en Vragen zullen wij met de antwoorden wekelijks op deze pagina plaatsen.

Tips van zeilers:

Laat u niet verrassen door de leeftijd van een gehuurd zeiljacht! Laat u goed informeren! Het gebeurt te vaak dat charters adverteren met lage prijzen en geen leeftijden van de jachten vermelden. Ter plaatse ziet u in de papieren dat een zeiljacht meer dan 6 jaar oud is. U kunt extra problemen krijgen , o.a.  Een slecht werkende koelkast, zeilen zijn oud en versleten, vieze salonkussens, kapotte lieren etc. 

(Fam.Kroon)

Kuipkussentjes. Aan boord van alle zeiljachten is veel aanwezig. Maar buiten in  de kuip een kussentje is wel erg welkom ! Neem, indien mogelijk kuipkussentjes mee! Na een paar uurtjes voel je je billen al ! Met een kussen is dit toch aangenamer. 😉

 (Fam.Wagenaar)

Vliegen naar Kroatië is steeds makkelijker en goedkoper. Via Dusseldof (weeze) en Brussel (charlois) met Ryanair naar Zadar.  De reistijd naar Split en Zadar is 2 uur. Kijk voor meer informatie op www.ryanair.com.

(S. van Kampen)

Is Vaarbewijs of Zeilcertificaat verplicht bij het huren van een zeil/motorjacht en hoe werkt dat ?

Een vaarbewijs of zeilcertificaat is vereist wanneer u in Kroatië een (zeil)jacht gaat huren. Laat u niet wijsmaken met oplossingen als nep-documenten die gratis aangeboden worden. U bent niet verzekerd bij schade en wanneer er controle is door politie. Zonder vaarbewijs worden er schippers ingezet ter plaatse. extra kosten 130 euro per dag!

Vaarbewijs of zeilcertificaat halen: kleine moeite, jarenlang zeilplezier !!  Een theorie certificaat (vaarbewijs 1)  U kunt dagelijks bij meerdere vestigingen ….. in Nederland een theorie examen afleggen. (meerkeuze vragen) Kosten 60 euro. Een praktijk certificaat is te behalen na een 4-daagse zeilopleiding in Muiden. Kosten afhankelijk van aantal deelnemers. Zie prijslijst Zeilschool Muiden

Met de met de auto naar Kroatië ? Hoe en Wat ? :

De reistijden verschillen aangezien er in het hoogseizoen veel file’s kunnen zijn in Duitsland en Oostenrijk. Wij adviseren dan ook om halverwege een overnachting te plannen.

De afstand is vanaf Utrecht naar Sukosan is 1560 km, naar Split 1650 km en vanaf Utrecht naar Pula 1300 km.

De kosten voor tolwegen en vignet in Oostenrijk, Slovenië en Kroatië zijn totaal ongeveer 60 euro.

Parkeren:

Op de moderne Marina’s van Sukosan, Split of Pula kunt u zonder problemen parkeren op de haven of in de parkeergarage. Het haven terrein is 24uur per dag bewaakt dus kunt u uw auto veilig achterlaten. De kosten voor het parkeren zijn ca.  5,- euro per dag.

Met de Bus naar Kroatië? :

Vanuit Nederland rijden wekelijks bussen naar vele bestemmingen in Kroatië. Er zijn diverse opstapplaatsen in Nederland. De reistijd vanaf Utrecht naar Zadar is 24 uur.

” Euro-Lines” is Europa’s grootste netwerk van buslijndiensten. In samenwerking met 35 Euro-Lines’ partners in 26 Europese landen verzorgt Euro-Lines comfortabel en voordelig vervoer naar niet minder dan 500 bestemmingen in heel Europa.

Euro-Lines maakt alleen gebruik van moderne bussen die aan alle laatste eisen die de wet stelt voldoen.

” Alle Euro-Lines bussen zijn voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en hebben een toilet aan boord.  Hoe eerder u boekt, des te goedkoper de tickets.

Zijn alle prijzen inclusief toeristenbelasting ? :

Nee, Per 1-1-2009 betaalt men toeristenbelasting in Kroatië. Dit is 1,- euro pp per dag (kinderen tot 12 jaar n.v.t.) Dit wordt vooraf betaalt bij de verhuurder bij aankomst in de marina, of bij het inchecken van uw hotel/pension.

Verzorgd Sail-Events ook de vliegtickets naar Griekenland en Turkije ? :

Vliegen naar Griekenland en Turkije is goedkoper indien je zelf direct kan reserveren. Vliegtickets kan je boeken bij de Low-cost Airlines organisaties zoals Cheaptickets.nl en Vliegwinkel.nl.  Uiteraard kunnen wij je wel adviseren over vliegprijzen en tijden ! Vanaf Amsterdam is er een directe vlucht naar Split (Kroatië), vliegtijd is 2.5 uur. Sail-Events.nl kan deze vliegtickets samen met de huur van het zeiljacht in een offerte aanbieden en verzorgen. Kosten vliegtickets zijn op aanvraag.

Wat ligt er aan boord? Is er een inventarislijst te krijgen?

Een zeiljacht of motorboot kan je betreffende interieur vergelijken met een appartement of caravan. Bij de eerste offerte aanvraag zal Sail-events u de informatie toesturen betreffende het (zeil)jacht en een layout. Hierin kunt u zien hoeveel cabines (hutten) er aan boord zijn en toilleten. Op ieder jacht is zowel binnen als buiten een douche. Er is altijd 1 toillet aan boord. In de salon kunt op op de meeste jachten een navigatietafel verwachten met instrumentenpaneel. Een marifoon, een Gps scherm, radio met CD-speler zitten standaard op alle jachten. 

In de navigatietafel vind u pilots, boeken en zeekaarten van het zeilgebied. Wanneer u deelneemt aan onze eigen flottieljes, ontvangt u voor vertrek een Nederlands boordboek van het gebied. De keuken, in nautische termen “kombuis” is goed uitgerust. Een koelkast met soms een vriesgedeelte, een oven, en een twee pits kooktoestel. 1 of 2 wasbakken, met uiteraard warm water. Warm water maakt u op 3 manieren. 1: Wanneer u aan walstroom ligt zal de boiler zich automatisch opwarmen. 2: Als u een stukje op de motor heeft gevaren. 3. U kookt water (dit is alleen mogelijk voor bijvoorbeeld de vaat. Warm douchewater alleen te krijgen door punt 1 en 2.

De keuken is ingericht aan de hand van het maximale toegestane aantal personen aan boord. Servies en bestek zal dus voldoende aan boord zijn. Zo ook pannen, houten lepel, kurkentrekker en flesopener. Koffiezetten aan boord is geen gewoonte in Kroatië, er zijn overal wel koffie-tentjes te vinden, vandaar. Dus mocht u koffie willen zetten is bijdeze de tip om zelf koffie gerei mee te nemen.

Reddingsvesten liggen standaard aan boord. Voor de allerkleinste kunnen we op maat reserveren. Dit graag vooraf doorgeven of tijdig bij het inchecken aangeven zodat ze niet al vergeven zijn.

Er is niet altijd een inventarislijst te krijgen van de jachten. Bij onduidelijkheden of vragen kunt u altijd contacteer met ons opnemen.

Diesel Aftanken bij terugkomst :

Teveel maken wij mee dat tankstations niet eerlijk zijn tegenover huurders van zeiljachten. Zo wordt de meter niet op 0 gezet wanneer de volgende aan de beurt is voor tanken. Dus voordat u de slang in uw tankdop stopt, controleer eerst of de meter echt op 0 staat. Achteraf klagen heeft echt geen zin meer. Helaas!!

Privacy Voorkeuren

Tracking

Deze cookies worden gebruikt om het surfgedrag en de bezoekersaantallen te meten van onze website

_ga,_gat, _gat_gtag_UA_29467147_1,_gid
_ga, _gat_gtag,_jsuid,_gid
_ga, _gat_gtag,_jsuid,_gid