Project omschrijving

Dobro Dosli

Welkom in het paradijs op aarde voor watersporters

In alle regio´s van Kroatië zeil je in zomerse sferen vanaf begin Mei t/m half Oktober. De beste temperaturen vind je in het midden en zuiden van Kroatië. De wind is over het algemeen tussen de windkracht 2 en 5 Beaufort. Vanwege valwinden kan de wind in Istrië en een deel van het noorden soms onvoorspelbaar en fors zijn.

De aantrekkingskracht van de Kroatische kust is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stadjes op de eilanden en andere stedelijke centra langs de kust. Ze bieden een rijk historisch erfgoed dat op elke straathoek zichtbaar is en gebeeldhouwd is in het natuursteen van de huizen, pleinen en steegjes waar u de mediterrane levensvreugde kunt voelen, met de typerende hartelijkheid van de gastheer die deel uitmaakt van de cultuur van het leven aan en nabij de zee.

Kinderen aan boord op de mooiste zee ter wereld. Aantrekkelijk, hè?

Varen met je hele gezin over de Adriatische zee, het lijkt op een droomvakantie. Er is niets voor kinderen te verzinnen wat zoveel lol, avontuur, leren en lachen kan bieden. Een perfecte plek om nieuwe vaardigheden te leren, zoals touwen knopen, namen van de winden of prachtige eilanden te leren en nieuwe vriendschappen maken in de haven of een nieuwe aanlegplaats.

  • Afstand tussen Nederland en Kroatië is 1300 tot 1600 km

  • Ontelbaar eilanden voor de kust, dus kortere dagbestemmingen mogelijk

  • Aantrekkelijke prijzen voor het huren van een zeil/motorjacht

FAQ items aan het laden...

De Verschillende Regio’s in Kroatië

Zeilen rond Istrië en in de Kvarner regio

Het schiereiland Istrië is omgeven door de Adriatische zee. Het zal u verrassen met spectaculaire natuurlijke landschappen die gedurende het jaar voortdurend veranderen. Kuststadjes zoals Rovinj, Pula en Porec met eenvoudige havens, vissersbootjes en smalle straatjes, ademen de sfeer van het MiddellandseZeegebied, terwijl het binnenland ruimte biedt aan groen en vruchtbare grond die u zal herinneren aan de Provence en Toscane.

Zeilen in de Kvarner regio met haar eilanden is echter een verhaal apart. De Apsyrtische eilandengroep zijn de eilanden Krk, Cres en Lošinj. Zij hebben allemaal een grote rijkdom aan cultureel erfgoed uit de middeleeuwen en de antieke tijd. Lošinj word ook het bloemeneiland genoemd. Ervaar om je jacht de magie  van de hoeveelheid dolfijnen in dit prachtige gebied.
Tijdens het zeilen in de Kvarner regio en Istrië vaar je op een azuur blauwe zee. Helder blauwe zee en een groen binnenland, dat zijn de kleuren van Istrië, het grootste Kroatische schiereiland.

Zeilen in de regio Noord Dalmatië

Dugi Otok

Zeilen in de regio Dalmatië.

Met als noordelijkste stad Zadar, de poort naar het zuidelijke deel van de Adriatische kust.

Zeilen in de regio Dalmatië zit vol tegenstellingen; het heeft een rijk historisch erfgoed, maar ook prachtige natuur. Het eerste wat opvalt, en daarmee ook de meest intensieve beleving van deze regio, is het bijzondere kleurenspel van de zee waarboven, direct aan de zee, het donkergroen van dennenbomen of olijfbomen oprijst. En in datzelfde kleurenspel doet ook het witte Dalmatische gesteente mee dat helemaal tot aan de kust raakt.

Iets zuidelijker van Zadar vind je de wilde schoonheid rondom Šibenik. Dit gebied is een waar nautisch paradijs met 240 eilandjes en kliffen, elk met zijn eigen bezienswaardigheden. Wilt u kennis maken met de bekendste koraalvissers van de Adriatische Zee, vaar dan naar Zlarin. En als u benieuwd bent naar de plaats die bekend staat om zijn sponzenvissers, pak dan de boot naar Krapanj. Maar als u echt iets unieks wilt ervaren tijdens het zeilen in de regio Dalmatië kies dan het ruime sop en ontdek de Kornati eilanden.

Twee nationale parken op maar vijftig kilometer van elkaar, maar zo verschillend ! Nationaal Park Kornati is een archipel van 89 eilanden, eilandjes en rotsen (in totaal 152) van een ongekende schoonheid die het varen op de zee tot een waar genoegen maakt, maar die naast ook bewondering heeft voor de hoeveelheid steile kliffen. Overigens heeft de bekende schrijver Bernard Shaw over deze eilandengroep geschreven: “En op de laatste dag van de schepping wilde God zijn werk bekronen en schiep hij de Kornati-eilanden van tranen, sterren en adem.” Het Nationaal Park Krka is het stroomgebied van de rivier de Krka, vol met natuurlijke dammen, watervallen en meren.

Zeilen in de regio Zuid Dalmatië en Dubrovnik

Dit is werkelijk een uitzonderlijk mooi gebied, dat niet alleen vanwege de schoonheid altijd interessant, attractief en een bezoekje waard is, maar ook vanwege de vele historische verhalen en alle culturele activiteiten. De steden Trogir en Split zijn de meest bekende kuststeden, maar er is meer…

Strand Zlatni rat op het eiland Brac is uniek op de wereld. Het loopt als een landtong bijna een halve kilometer recht de zee in. De top van dit beroemde strand verandert voortdurend van vorm onder invloed van de golven en de zeestroming. Metingen laten zien dat het strand elk jaar steeds langer wordt. Het strand ligt op 2 km van het centrum van de plaats Bol.

Als u op Vis komt, moet u echt een bezoekje brengen aan de Modra spilja (Blauwe grot) op het nabijgelegen eilandje Biševo, op slechts vijf kilometer van Vis. Deze bekende grot dankt zijn naam aan het magische en betoverende blauwe licht dat zich dagelijks gedurende een bepaalde periode laat zien.

Korcula Flottielje bestemming
Bestemming-zeilvakantie-kroatie

Korcula

De geboortestad van Marco Polo, gebouwd op de resten van een Griekse kolonie, is het historische en toeristische centrum van het grootste eiland van het gebied rond Dubrovnik.  De lichte, mediterrane keuken zoekt uitdaging in het gehemelte van de meest veeleisende fijnproevers.
In de buurt van de stad Korčula ligt een eilandengroep van 20 onbewoonde eilanden, dicht begroeid met struiken en met een toegankelijke kust. Hier bevindt zich ook het wat grotere eiland Badija met kiezelstranden en een prachtig Franciscanenklooster.

Dubrovnik

Het centrum van het zuidelijkste deel van Dalmatië en ook de belangrijkste vertegenwoordiger van de regio, is over de hele wereld bekend en staat bovenaan de lijst van mooiste steden ter wereld. Er komen elk jaar weer kunstenaars, leden van koninklijke families en jetsetters van over de hele wereld en ze raken allemaal geïnspireerd door de stad. Maar de stad behoort net zo goed aan al die anderen die er ten minste een keer zijn geweest. En die ene keer is genoeg om voor altijd met Dubrovnik verbonden te blijven…

Meer informatie over zeiljachten, prijzen en vertrek-havens of maak hier je eigen zeilvakantie aanbieding.