window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-150095581-1');
Jongeren Reizen / 60+ zeilen2019-08-29T16:35:43+02:00

65+ Zeilen & Jongeren Zeilen

Graag op een zeilvakantie maar toch te weinig ervaring, of wel de ervaring maar liever met leeftijdgenoten op vakantie?
Dan is dit je kans. Eén week – Zon, Zeilen en …. Genieten !

 • Zeilen met leeftijdsgenoten

 • Ideaal als je “alleen” of met 2 reist !

 • Route afgestemd op doelgroep

 • Geen dag is hetzelfde !

Zeilspecials voor Jongeren én  de 65+  !

Zeilers van alle niveau’s en het zeiljacht voorzien met professionele schipper. Betaalbare luxe rondreis, waarbij er leuke evenementen worden georganiseerd. Elke dag is uitzonderlijk. Elke avond een andere locatie!

Kristalhelder water, frisse wind, lekker zeilen en gezellige diners zijn de ingrediënten van de reis van uw “bucket list”!

Zeilen in het Middellandse zee gebied

In het middellandse zee gebied heb je ruime keuze uit fantastische zeilgebieden met het voordeel dat het relatief dichtbij Nederland ligt en vaak te bereiken per eigen vervoer of op slechts op 2 uur vliegen.

wave

Zeilen in Kroatië

Kroatië…. het land van de 1000 eilanden !  De afwisseling is groot, mooie natuur en vele historische steden en pittoreske dorpjes. De vele eilanden zorgen voor relatief beschut en ontspannen zeilen in Kroatië.

De zeilweek zal vertrekken vanuit regio Dalmatië regio. Steden als Vodice, Trogir en Vis staan zeker op de kaart, en we zullen zeker de kleinere pitoreske dorpjes niet overslaan !

Kroatië kent in de zomer een aangenaam klimaat (25°-30°) en uitstekende omstandigheden om te zeilen. Het voordeel van zeilen in Kroatië is dat het ook per auto makkelijk te bereiken is. De vertrekhaven in het centrale deel van Kroatië ligt op 1500 km vanaf Utrecht. De Low Cost Airlines hebben Kroatië ook ontdekt. Je vliegt voor aantrekkelijke tarieven op bijvoorbeeld Zadar of Split!

Het Zeiljacht

Het zeiljacht waarmee we gaan zeilen maakt onderdeel uit van onze avontuurlijke flottieljes. Zo heb je veel gezelligheid onderling op het schip maar ook met de andere deelnemers van de flottielje. Tijdens de schoolvakantie periodes bestaan onze flottieljes grotendeels uit gezinnen. Een meezeil-vakantie tijdens deze periode is dan ook ideaal voor gezinnen! Meer informatie : flottielje zeilen.

Vakantie betekent ook ontspannen, daarom verblijf je bij ons op een modern 45ft zeiljacht voorzien van alle comfort. Zeiljachten voorzien van meerdere twee persoons hutten, meerdere douches en toiletten. Voldoende ruimte binnen maar ook buiten in de kuip en op het dek.

wave

In seizoen 2019 zeilen wij met Bavaria 45 Cruisers. Dit zijn mee-zeiljachten voorzien van 4 cabines, 3 douches/wc binnen en een ruime kuip buiten. Ruime salon met keuken met magnetron/oven en 2 koelkasten.  Een welkom aan luxe  !

65+ of Jongeren Meezeilvakanties voor 595,- euro pp/per week !

wave

Een Meezeilvakantie op een ruim en jong zeiljacht, impressie :

Prijs & Informatie   55/65+ reis

Prijs per persoon, per week  : 595,- euro pp.

Voor seizoen 2020 :

 

Zaterdag 20 juni tot zaterdag 27 juni 2020*

Zaterdag 27 juli tot zaterdag 4 juli 2020*

Maximaal Aantal deelnemers  : 6 personen

Minimaal Aantal deelnemers : 4 personen

wave

Prijs & Informatie Jongeren reis

Prijs per persoon, per week  : 595,- euro pp.

Voor seizoen 2020 :

 

Zaterdag  2 mei tot zaterdag 9 mei 2020*

Zaterdag 4 juli tot zaterdag 11 juli 2020*

Maximaal Aantal deelnemers  : 6 personen

Minimaal Aantal deelnemers : 4 personen

wave

Wat is inbegrepen?

Wonen op een zeiljacht is een eenvoudige manier van reizen, maar wij proberen uw reis zo aangenaam en ontspannen mogelijk te maken. De schipper neemt u mee naar verborgen baaien, rust lagunes, de perfecte plek voor een wandeling en nog veel meer pitoreske bestemmingen. De schipper is Nederlands.

Inclusief : 

 • Accommodatie (bed in cabine)
 • Schipperservices
 • Bedlinnen (lakens,dekens).
 • Welkom aan boord borrel

Exclusief :

 • Reis naar bestemming
 • Boordkas (150,-euro)
 • Avondeten en drinken aan wal
 • Excursies aan wal (vrij van deelname).
 • Toeristen belasting 1,50 euro pp/dag.

Boordkas :

Voor we de trossen losgooien, maken we een ‘boordkas’. Vanuit deze boordkas worden de boodschappen, havengelden, diesel, water, schoonmaakkosten jacht ed. betaald. De kosten van de boordkas bedragen € 150 p.p.p.w. De schipper is vrijgesteld van betaling aan de boordkas. De boordkas is alleen bedoeld voor eten en drinken(non-alcoholisch) aan boord (ontbijt en lunch) en de onkosten aan boord.

* minimaal aantal deelnemers : 4

(Scherpere prijs garantie : elders een vergelijkbare zeilvakantie goedkoper gezien ? laat het ons weten, en ontvang 10% korting op onze prijs)
Boordkas

Veelgestelde vragen

Heb ik een vaarbewijs nodig?2019-08-29T13:42:43+02:00

Om een zeiljacht te huren in het buitenland (en zelf te sturen) heeft minimaal 1 persoon aan boord een geldig Vaarbewijs in zijn/haar bezit. Tot 40ft is Vaarbewijs 1 voldoende en vanaf 40ft is Vaarbewijs 2 nodig. Heeft u wel zeilervaring maar nog geen vaarbewijs? Alle informatie vind u op : www.vamex.nl

Hoe kies ik een zeiljacht uit ?2019-08-29T13:37:06+02:00

Wij helpen jou bij het vinden van een passend zeiljacht. Daarom is het voor ons belangrijk om van jullie te weten :

 • Aantal deelnemers,
 • Aantal gewenste cabines, (per cabine is er een 2-persoonsbed)
 • Zeiltype (hijszeil of een rolgrootzeil),
 • Jong zeiljacht of wat ouder,
 • Aantal natte cellen (douches/wc’s binnen),
 • Zwemplateau gewenst ? (klep achterop het zeiljacht)
 • Cruiser of een snel jacht.

Hierop doen wij jullie een overzicht van beschikbare zeiljachten, die zoveel mogelijk overeen komen met jullie wensen. (inlc. huurprijs).

Met de auto naar Kroatië, kan dat?2019-08-29T13:45:22+02:00

De reistijden verschillen aangezien er in het hoogseizoen veel file’s kunnen zijn in Duitsland en Oostenrijk. Wij adviseren dan ook om halverwege een overnachting te plannen.

De afstand is vanaf Utrecht naar Pula 1300 km, naar Sukosan 1560 km, naar Split 1650 km.

Op of nabij alle havens zijn goede parkeerfaciliteiten. Vooraf zullen de parkeerkosten aan u voorgelegd worden. Kroatië is betreffende parkeren een veilig land.

Welke route vaart een flottielje in Kroatië ?2019-08-29T13:27:57+02:00

De flottielje routes zijn met veel zorg samengesteld. Door onze ervaring weten wij de mooiste baaien en dorpjes te vinden. Wij wijken graag af van de gebruikelijke routes en bezoeken geen grote en dure jachthavens maar meren af aan de kade van authentieke dorpjes of onder de sterrenhemel in een mooie baai. Elke dag is weer een nieuw avontuur met veel afwisseling.

Flottielje zeilen vanuit Sukosan

Met deze flottielje vanuit Sukosan (centraal Kroatië) zeil je mee langs de vele eilanden van het Sibinik archipel en door het natuurgebied van de Kornati eilanden. Je bezoekt de KRKA watervallen en maakt kennis met het subtropische klimaat van het eiland Losinje in de Kvarner Regio.

Een relatief beschut gebied en zijn de afstanden gemiddeld 18 mijl. Hierdoor dus uitstekend geschikt voor gezinnen met jongere kinderen.

1 week  : Kornati-tour  met o.a. bezoek aan Nationaal park de Kornaten.

1 week  : Krka-tour  met o.a. bezoek aan Skradin bij het Sibenik archipel.

2 weken :  Dalmatië  Tour een fantastische tocht door de kornati eilanden richting het Noorden tot aan het subtropische eiland Losinj. Daar vandaan zak je weer af richting het Zuiden langs de eilanden Dugi Otok en Ugljan. Een avontuurlijke tour met dorpjes, baaien en stadjes!

Omdat wij aparte 1- en 2-weekse flottieljes organiseren komt onze 2-weekse tour niet na 1 week terug in de start haven om een deel van de groep te wisselen! 

Flottielje zeilen vanuit Split

Tijdens onze flottielje vanuit Split zeil je in het zuidelijke deel van Kroatië en zeil je mee naar beroemde eilanden als Vis en Vis, bezoeken we de geboorte stad van Marco Polo op het eiland Korcula en maken kennis met de indrukwekkende natuur van het eiland Miljet. De eilanden in het zuiden zijn groter en de afstanden tussen de eilanden zijn ook wat groter dan in het centrale deel van Kroatië.

In het zuiden vaar je gemiddeld 20 mijl per dag en zeil je wat meer op open zee.

1 Week :  Hvar Tour Proef en ontdek dit stukje Kroatië en kom op locaties waar je alleen maar van kan dromen.

2 Weken : Marco Polo tour. Je zeilt in het kielzog van deze ontdekkingsreiziger en bezoekt zijn geboorte plaats op het eiland Korcula.

Hoeveel zeilervaring heb je nodig voor flottielje zeilen?2019-08-29T13:27:09+02:00

Voor een flottielje vakantie heb je natuurlijk wel enige zeilervaring nodig. Je moet zelfstandig kunnen afvaren, aanleggen, ankeren en navigeren. De flottielje begeleiding is altijd in de buurt om een helpende hand te bieden wanneer dat nodig is.

Heb je nog helemaal geen zeilervaring dan kan je kiezen voor een volledige CWO zeilcursus op onze zeilschool in Muiden. Tijdens dit traject leer je zelfstandig zeilen op een volwaardig kajuitzeiljacht en zorgen wij ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat.

Je kan er ook voor kiezen om het zeilen aan een schipper van Sail-Events over te laten. Zo is er maximale ruimte voor ontspanning en bepaal je zelf in hoeverre je betrokken bent bij het zeilen. Onze schippers brengen graag de basis principes van het zeilen bij.

Waar kan ik goede vluchten vinden naar Kroatië?2019-08-29T13:26:34+02:00

Kom je met het vliegtuig dan vlieg je tegen lage tarieven vanuit Düsseldorf (Weeze) of Charleroi met Ryanair naar Zadar. Vanuit Rotterdam of  Amsterdam vlieg je met Transavia, Easyjet of Croatian Airlines naar Zadar en Split.

Welke route vaart de flottielje in Griekenland?2019-08-29T13:25:39+02:00

Vanuit Poros (Griekenland) worden er 2 verschillende routes gevaren.  Een noord en een zuidtour.  Tevens is er een 2-weekse zuidtour.  Het is een pittoresk gebied met veel baaien, en kades bij restaurants. Havengelden betaal je dan ook niet, maar wel bijdrage voor water tanken, en eet je als compensatie bij het restaurant.

Bijbootje met buitenboordmotor, is dat nodig ?2019-08-30T08:25:50+02:00

Standaard bij alle zeiljachten is een bijbootje. Ook wel Dinghy genoemd. Bij deze dinghy zitten uiteraard roeispanen. Als extra is het mogelijk om een buitenboordmotor te huren. Maximaal 2.5 pk.

Is een buitenboordmotor noodzakelijk ?  Nee !  Maar mocht je veel in baaien overnachten en er staat een windje of stroming, dan is het met een buitenboordmotor wat gemakkelijker om aan land te komen.

Note. Veel buitenboordmotortjes worden door kinderen v.a. 10 jaar gebruikt. Velen gaan spoedig stuk. Laat je zeilvakantie niet bederven door deze irritatie 😉

Klanten reviews

Wat vinden andere klanten van onze service?

Beste SE Team,

Voor ons gezin wat dit de allereerste keer zeilen in het buitenland, en door het juiste advies en voorbereiding hebben wij een perfecte zeilvakantie beleefd. Wat fijn dat jullie ook in de haven aanwezig waren bij vertrek. Tot volgend jaar !

Gerard & co

Gerard Mons

Beste,

Tijdens de paasdagen hebben wij in Griekenland een zeiljacht gehuurd.

Ontvangst door het bedrijf ter plaatse : 10 !,

Zeiljacht : 8.5,

Zeilgebied Poros : 9,

Terugreis naar huis : 4, (we wilden langer blijven, maar onze baas keurde dit niet goed).

Dank !   Bakx

Famile Bakx

Lieve Lu,

Meezeilen en in flottielje. Onze kinderen hebben genoten, en wij als ouders dan ook. Even spannend wie de schipper zou zijn, maar je hebt ons perfect aangevoeld. Veel privacy, super gezellige groep en goed uitgekozen locaties voor in de avonden.  Volgend jaar gaan we zeillessen volgen zodat we in toekomst zelf kunnen gaan zeilen. Grote dank.

Groeten van Anne Christien – Jort en de kinderen

Anne Christien
Go to Top